En het was een mooi feest! In januari 2019 begon de reis, toen werd Doushi opgericht. Na allerlei kleine mijlpalen en kleine feestjes was er nu een grote mijlpaal en dat vraagt om een groot feest.
Afgelopen zondag hadden we een stagedag georganiseerd. Vanaf 10:00 kwamen er Aikidoka’s vanuit heel Nederland en zelfs Belgie binnenlopen. Na mooie openingswoorden van onze voorzitter Jan Willem starten we met twee rijen dik de dag met een openingsstage van Charles Kientz, onze “Person in Charge” en medeoprichter van Doushi. Een erg mooie les met aansluitend de certificaat uitreiking van de laatste examens. Vier verse shodans, twee nidans en een yondan lopen (shiko) blij de mat weer af!
Omdat het een warme dag was hebben we tussen elke stage een lange drink- en afkoelpauze. De volgende stage werd verzorgd door Piet Lagerwaard (7e dan). Naast dat Piet sensei al jaren een goede vriend is van de Doushi-sensei heeft hij zich achter de schermen extra ingezet voor de erkenning van onze bond.
Na de lunch geeft een van onze eigen sensei, Rob Conradi (6e dan) een mooie stage. Gevolgd door een stage van Wilko Vriesman (7e dan). Ook Wilko sensei heeft zich achter de schermen ingezet voor de erkenning van onze bond, vooral binnen Aikido Nederland maar ook bij Hombu in Japan. Ook hij wordt uitgebreid bedankt door onze voorzitter met bloemen en een cadeautje.
Na nog een drink- en adempauze is het tijd voor de laatste stage. Hubert van Ravensberg (7e dan) geeft een mooie les met daarin ook hanmi hantachi waza oefeningen. Een fanastische afsluiting en een dag waarop alle drie de door Hombu Erkende 7e danners van Nederland les hebben gegeven !
Maar dan zijn we er nog niet! Na afloop van de laatste stage is er nog een zeer speciaal moment. In een korte ceremonie ontvangt onze medeoprichter en person in charge, Charles Kientz de eretitel van Shihan voor alle energie die hij al 40 jaar steekt in Aikido in Nederland! Een grote eer en zeer verdiend!
Daarmee komt er een einde aan het feest op de tatami. We hebben heel veel gelachen en geleerd op de mat vandaag. Daarna is het tijd voor een ander soort feestje. Op het plein naast de dojo is er een borrel met aansluitende barbecue! Dus lekker genieten van zalm, een (vegan) hamburger of een broodje pulled pork of jackfruit. Natuurlijk met een klein drankje erbij. De afsluiting van een mooie dag!
De vrijwilligers, alle gasten en de organisatie heel erg bedankt! Zonder jullie inzet en lach was deze dag niet zo speciaal geworden!
Op naar de volgende mijlpaal !