Afgelopen zondag in Delft hadden we weer een Doushi stage. Zoals altijd geven leraren van onze eigen dojo’s de lessen, meestal met een eigen accent of thema. Deze keer waren Sandra (4e dan) en Els (5e dan) degene die de lessen verzorgden.

Als eerste was Sandra aan de beurt. Zij had zelf van zwembuizen (noodle) stukken van ongeveer 30 cm gemaakt. Hiermee deden we oefeningen om hara en handen met elkaar te verbinden. Wat ook goed met deze hulptool ging was zorgen dat je niet vastpakt. Daarna gingen we zonder de hulpstukken aan de slag maar met dezelfde insteek.

Na een koffiepauze was Els aan de beurt. Zij gaf een mooie les met veel nadruk op de stijl van Fujita sensei. Deze sensei was een van haar belangrijkste leraren. De laatste 10 minuten waren ingeruimd door Els voor een randori met 4 ukes (aanvallers). Randori is een belangrijke trainingsvorm voor het behouden van overzicht rust in een drukke omgeving.

Toen was de ochtend al weer voorbij. Tijd om voor iedereen weer blij naar huis te gaan!

Bedankt Sandra en Els voor een heerlijke ochtend !