Vandaag was de Doushi-stage in Delft. Marcel en Evelien waren de leraren die vandaag les gaven. Met 40 aikidoka’s gingen we van start.

Marcel (Yawara) startte zijn les met “animal-walks”. Hilarisch om te zien en je wordt er echt wel warm van dus een prima warming up. De les van Marcel ging over Aihamni Ikkyo omote. En wie denkt dat daar niets meer over te leren valt heeft het zeker mis. Via verschillende oefeningen liet Marcel zien waar hij in deze techniek de nadruk op legt.

Na koffie, thee en een kleine snack was het de buurt aan Evelien (Yawara). Zij gaf een mooie les over de verschillende manier van opvangen van Shomen Uchi. Iedere manier koppelt zij aan een andere techniek. Een mooie andere kijk hoe opvangen doorloopt in de techniek.

Na de stages was het tijd voor de diploma uitreikingen. Maar liefst 9 diploma’s van shodan tot godan werden uitgereikt! Nogmaals gefeliciteerd Friso, Mark, Franklin, Ivo, Marloes, Oleg, Tom, Bart en Els !

Laatste onderdeel van vandaag was de algemene ledenvergadering. In deze vergadering krijgen we een update over de financiën, de zomerschool 2024 in Goes en updates van Aikido Nederland.

Een mooie ochtend met leuke stages, felicitaties bij de diploma uitreikingen en een nuttige vergadering !