Vandaag was er door de leraren in opleiding van de Doushi een stage georganiseerd van Rob de Wolff sensei (6e dan). Rob is een goede vriend van de dojo en heeft zijn eigen dojo in Uden, Niseikan. Als verrassing waren Peter Engelsman en Peter Floor ook langs gekomen om mee te trainen. Om 9:15 waren de deuren open en om 10 uur stonden we uiteindelijk met bijna 40 aikidoka op de mat.

Rob sensei gaf les met een tanto maar geen gewone tanto les. Hij gebruikte de tanto om richting te laten zien en om vastpakken te voorkomen. Een uiterst effectieve manier om contact maken nog beter onder de aandacht te brengen. Na een uur was er een pauze voor koffie en lekkers en daarna gingen we weer verder in het zelfde thema met andere technieken. Ook haalde Rob er nog een manier bij om contact te maken die uit Eskrima komt, een Filipijnse martial arts die hij erg mooi vindt. Al deze dingen kan Rob als geen ander omlijsten met anekdotes en de nodige humor.

De tijd vloog echt voorbij en om half 2 stonden er 37 blije gezichten op de mat. Een erg mooie stage!!

Bedankt Rob sensei !!