Vandaag in Delft weer tijd voor een mooie Doushi stage. Om 10 uur precies trappen we af met een hele volle mat en Jan Sensei (6e dan) van de Aikido Stichting Delft begint. Hij geeft een mooie technische les in voorbereiding op de komende examens. Na een korte pauze is het dan zover. De examens! Dit is waar de 8 kandidaten de afgelopen maanden (soms zelfs wat langer, he Bart) naar toe gewerkt hebben. Op de banken rond de mat zijn inmiddels ook vrienden en familie aangeschoven die komen kijken.

De examens worden in 3 ronden afgenomen. De eerste ronde zijn Friso (1e / shodan), Marloes (3e / sandan) en Franklin (3e / sandan) aan de beurt. Op afroep van Rob Conradi sensei (6e / rokudan) worden er een hoog tempo allerlei verschillende technieken uitgevoerd. Bij de sandan kandidaten horen daar ook technieken met meerdere aanvallers bij.

De tweede ronde zijn Oleg, Ivo, Mark en Tom aan de beurt. Ook hier een hoog tempo van verschillende technieken die worden afgeroepen door de technische commissie. Bij de sandan-examens horen ook ontwapeningen van jo, bokken en tanto (stok, zwaard en mes) die mooi worden uitgevoerd. Ook in deze ronde vliegen de ukes (aanvallers) weer rond over de mat.

De laatste ronde is een speciaal examen! De dojo-houder van Goes, Bart zou al eerder zijn opgegaan maar door diverse fysieke tegenslagen is het tot nu toe niet gelukt. Nu mag hij eindelijk zijn demonstratie voor zijn yondan (4e dan) examen laten zien. Hij werkt van lage techniek op de grond naar staande technieken door naar wapentechnieken en technieken met meerdere aanvallers. Dit ziet er echt fantastisch uit!

De technische commissie heeft zoals altijd wat beraad nodig en met wat tips voor verdere doorontwikkeling zijn alle kandidaten geslaagd !

Gefeliciteerd Friso, Marloes, Franklin, Oleg, Ivo, Mark, Tom en Bart ! Fantastisch om jullie zo bezig te zien !