Afgelopen weekend was de Doushi zomerschool. Meer dan 50 Aikidoka uit Nederland en Belgie zijn naar Goes afgereisd voor de tweede Doushi zomerschool.

Een ongeluk zit in een klein hoekje en helaas had Bart pech. Een paar uur voordat hij les zou gaan geven ging hij door zijn enkel en brak er een stukje bot af nog voor de mat er lag. Echt heel erg balen voor Bart, beterschap!

Dat betekende ook dat de openingsles op vrijdagavond door Mark gegeven werd. Volledig onverwacht en niet voorbereid gaf Mark een super mooie les over ingaan bij technieken! Daarna nog even tijd om wat te eten en bij te praten en daarna ging iedereen naar de camping, b&b, hotel of huisje om te slapen.

Zaterdag en Zondag hadden we een vol programma met 4 lessen per dag. Twee in de ochtend en twee in de middag. Alle lessen werden verzorgd door onze eigen Doushi leraren, wat erg leuk was en zorgde voor verdieping op de reguliere maandelijkse stages.

Vanuit verschillende dojo’s kwamen er ook nieuwsgierige sensei kijken wat er toch allemaal gebeurd bij onze bond. Naar wat ik heb gehoord waren ze allemaal erg onder de indruk van de top sfeer op de mat!

Helaas was het zondagmiddag dan weer afgelopen. Tijd om te pakken, de matten op te ruimen en afscheid te nemen. Voor sommige nog even samen eten en dan naar huis.

De zomerschoolcommissie en team Goes, ontzettend bedankt voor de organisatie en gastvrije ontvangst!

Voor alle deelnemers, tot volgend jaar op de zomerschool 2024 en we komen elkaar vast snel tegen op de tatami bij een andere stage!