Afgelopen weekend was Dirk Müller sensei (6e dan) van de ShoShin dojo uit Hamburg op bezoek bij Kokoro. De sensei is geen onbekende in Den Haag want iedere jaar bezoek hij de dojo Kokoro wel een keer.

Zowel op zaterdag als zondag verzorgde Shihan Müller stages, vier in het totaal. De sensei heeft ieder bezoek nieuwe aandachtspunten maar de dynamiek en energy die de Uke geeft zijn een vaste rode lijn door zijn lessen.

Van veel verschillende dojo’s waren er weer mensen afgereisd. Door de warmte werden er regelmatig drinkpauzes ingelast. Het was dan ook niet zo gek dat aan het einde van de 2e dag iedereen of moe was of helemaal afgepeigerd. Maar naast die vermoeidheid zag je ook overal blije gezichten en vrolijke mensen. Je geeft een hoop energie maar je krijgt er ook heel veel energie voor terug.

Dank voor een fanastische weekend sensei en ook dank aan alle aikidoka’s !