Vandaag was het weer tijd voor een Doushi stage. Bijna iedere maand wordt er een Doushi stage georganiseerd waarbij leraren van onze eigen dojo’s lesgeven.

De eerste stage werd door Marcel Roet van Yawara verzorgd. Marcel had als onderwerp goed geaard of gegrond werken. Dit wil zeggen dat je goed contact maakt met de grond en vanuit die houding werkt met je hara. Dat klinkt zo opgeschreven erg conceptueel maar Marcel wist dit heel goed duidelijk te maken met oefeningen en technieken.

De tweede stage werd verzorgd door Fred Veer van de ASD. Hij gaf een tanto les. Eerst was er aandacht voor het gebruik van het wapen en een uitleg waarom. Daarna was er extra aandacht voor technieken en ontwapening. Hierbij lag de nadruk op ontspanning en het vermijden van conflict.

Na een korte pauze met lunch, was het tijd voor de ALV. Onderwerpen waren de bestuurswissels, de zomerschool, de jaarrekening, de EHBSO en VOG voor leraren en een terugkoppeling van de Aikido Bond Nederland. In het kort staat de Doushi er erg goed voor en organiseren we met erg veel plezier allerlei activiteiten. De precieze inhoud van de ALV is later terug te lezen in de notulen.

Alle aikidoka’s (en Myrthe uit Mechelen in het bijzonder) bedankt voor het fijne sporten en de aanwezigheid bij de ALV !