Vandaag in Delft is er weer een volle mat met heel veel Aikidoka’s van verschillende dojo’s en met een reden. Vandaag geven Lex en Rob sensei van Yawara les.

Lex trapt af met een mooie les over in en onbalans. We beginnen suwari waza met diverse technieken waar de nadruk gelegd wordt op het mai en sumi-otoshi punt.

Na een korte pauze volgt Rob met een training speciaal gericht op punten voor de aansluitende examens. Hij haalt veel aandachtspunten aan van zijn oude leraren. Een heel nuttige en interessante les.

Nog een bakje koffie en het is tijd voor de examens. Geert mag als eerste en gaat op voor zijn sandan (3e dan). Hij mag direct aan de slag met 2 ukes (aanvallers). Op afroep van de examencommissie volgen er veel verschillende aanvallen en technieken. Aan het einde van het examen worden er nog diverse ontwapeningen gedaan en is er nog een stukje met 3 ukes. Een mooi examen!

Daarna is Marcel aan de beurt. Hij gaat op voor zijn Yondan (4e dan). Ook hij krijgt direct 2 ukes en op afroep van Rob sensei laat hij ook een erg mooi examen zien. Er is veel ruimte voor zijn eigen invulling op verschillende aanvallen. Voor je vierde dan is het ook wenselijk dat je een eigen stijl laat zien. Aan het einde van Marcel zijn examen laat hij diverse ontwapeningstechnieken zien en ook technieken waarbij Tori je Jo in handen heeft. Wederom een mooi examen.

De examencommissie overlegt even en beide kandidaten zijn geslaagd

Gefeliciteerd Marcel en Geert !