Afgelopen zondag was er weer een Doushi-stage. Deze keer zijn we afgereisd naar Den Haag. Daar aangekomen worden we onthaalt door Michiel en Igor die er duidelijk veel zin in hebben. De opkomst deze keer bestaat uit vrijwel alleen maar Yudansha (mensen met een zwarte band) wat opzich echt wel leuk is maar we missen de anderen wel (nou volgende keer dan maar weer).

De eerste les wordt verzorgd door Igor sensei (4e dan) en dojocho van Koroko. Hij geeft eerst een aantal leuke nieuwe ukemi (valbreek) oefeningen en daarna een les over aanvallen van het centrum op kata dori. Een erg mooie les met variaties en andere inzichten op bekende technieken.

Na een korte pauze geeft Jan Lieffering (6e dan) de tweede les. Deze les heeft als thema verschillende technieken op Kara Ryote dori. Jan sensei geeft extra aandacht aan het creeren van ruimte en het gebruik van je hara tijdens de uitvoering.

Twee verschillende lessen waarin bij beide heel veel te leren viel! Zoals altijd was de sfeer super en gingen we moe en blij weer naar huis!

Igor sensei en Jan sensei, erg bedankt voor de lessen!