Vrijdagavond, na een week hard werken, is het tijd om te ontspannen. Ik kan mij geen betere manier bedenken om dat te doen dan met een speciale stage van Dirk Müller sensei. Deze speciale sensei komt uit Hamburg, de ShoShin dojo en was op bezoek bij onze dojo Kokoro in Den Haag.

Een volle mat met mensen van allerlei dojo’s en een gezellige sfeer zorgt voor de eerste ontspanning. Na een korte warming up begint de les. Een les met extra aandacht voor vrijheid van bewegen en het volgen van uke’s beweging. Om dit te bereiken moet je zeker ontspannen zijn. Dat deze sensei plezier heeft in zijn stage en ontspannen is, is duidelijk te zien aan zijn vrolijke lach en aandacht voor iedereen. De anderhalf uur vliegen voorbij en voor we het weten zijn we al weer aan het einde van de les.

Ontspannen en een rijke ervaring verder vertrekken we weer naar huis, klaar om aan het weekend te beginnen.

Dirk Müller sensei erg bedankt voor een mooie stage en een relaxt begin van het weekend!