Zondagochtend vroeg, bij een groot aantal Aikidoka in Nederland gaat de wekker al. Tijd om op te staan, koffie te zetten en snel de spullen te pakken. Vandaag is de Doushi stage in Goes! De dojo van Baruto zit op een mooie plaats in een sportcomplex met zwembad vlak bij het centrum.

Aangekomen staat dojocho Bart ons al op te wachten, hij is er klaar voor, dus omkleden en de mat op! Bart gaf de eerste les. Een mooie les over de richting van de hara ten opzichte van het centrum van de uke. Dat alles op de aanvul Ryote ushiro dori.

Na een korte pauze neemt Rob Conradi sensei (Yawara) het over. Hij neemt extra tijd om de examenkandidaten voor te bereiden op hun examens. Welke aandachtspunten zijn belangrijk, hoe ziet een goede Jiyu waza eruit en extra aandacht voor de plaatsing van ukes in een randori. Ook deze les was erg mooi en erg leerzaam!

Aansluitend was er nog een belangrijk moment voor Marc, Hij kreeg namelijk zijn shodan certificaat uitgereikt, gefeliciteerd!

Bart en Rob erg bedankt voor de lessen en Baruto Goes, bedankt voor de super gastvrijheid!