Jaaaaa, we mogen en kunnen weer! Na maanden zonder stage door de Corona maatregels, is er weer een stage vandaag! Vanochtend om 10 uur waren van al onze aangesloten dojo’s mensen naar Delft gekomen. Ook vanuit ons nieuwste dojo uit Goes was een mooie delegatie afgereisd. Voorzitter Jan Willem opende de stage met een warm welkom aan de mensen uit Goes en Fred overhandigde de Doushi paspoorten aan Bart Suijkerbuijk de dojocho. Formaliteiten geregeld, nu kunnen we los!

De eerste les werd verzorgd door Jan Lieffering sensei (6e dan Aikikai). Hij gaf een mooie les met als centrale aanval Ushiro Ryote Dori (beide handen pakken op de rug). Diverse technieken passeerde de revue met elke keer weer extra aandacht voor je positie van je Hara (centrum) ten opzichte van de uke (aanvaller).

In de pauze met koffie, thee en stroopwafels, konden we even bijpraten met alle vrienden en bekenden. Daarna was het tijd voor de 2e les. Charles Kientz sensei (6e dan aikikai) had Morote Dori als centrale aanval gekozen. Ook hier een mooie opvolgende serie met technieken met aandacht aan de positie van de Hara.

Iedereen op de mat zag er blij uit en de energie spatte er vanaf! Zo fijn om weer met mensen uit andere dojo’s te trainen. Je wordt aan het denken gezet door de verschillende invalshoeken en andere accenten en dat maakt zo’n stage extra mooi!

Iedereen bedankt voor een hele mooie ochtend en speciale dank naar Jan en Charles sensei voor de mooie les!

Tot de volgende stage !