Voor de vroege vogels was er vanochtend op 6 uur de ceremonie van de Kagami biraki live te zien vanuit de Hombu dojo, Tokyo. Een van de onderdelen van deze ceremonie is het bekend maken van de hogere dan graden. Voor onze bond was de ceremonie dit jaar wel heel speciaal. Maar liefst drie (ja je leest het goed) van onze sensei werden bevorderd tot Rokudan ofwel 6e dan!

Rokudan is al uitzonderlijk en dat er dan 3 sensei in onze bond deze graad krijgen in 1 jaar is dan ook ongelofelijk bijzonder! Jan Lieffering (ASD), Lex van Teeffelen (Yawara) en Rob Conradi (Yawara) zijn vanaf vandaag Rokudan. Vanuit alle hoeken van het land zijn er kaarten gestuurd en op andere manieren felicitaties overgebracht,

Jan sensei, Lex sensei en Rob sensei, alle drie heel erg gefeliciteerd met deze bijzondere graad! Wij hopen nog vele lessen van jullie te krijgen en veel van jullie te kunnen leren!