20 November om 10 uur in de ochtend, het is tijd voor de laatste Doushi stage van het jaar. Met een goed gevulde mat gaan we aan de slag.

Igor sensei van Kokoro trapt af. Hij heeft een stage met erg veel nadruk over het contact met de Uke houden zowel tijdens de techniek als bij de controle aan het einde van de techniek. Doormiddel van diverse oefeningen werd het contact extra benadrukt. Een mooi opgebouwde les met goede oefeningen.

Na een koffiepauze is het tijd voor de stage van Lex sensei van Yawara. Lex gaat door op het thema van Igor. Deze keer door een combinatie van tachi waza, hanmi handachi waza en suwari waza oefeningen. Mooi extra aandachtspunt was het leiden van de uke in de aanvalsvorm ushiro ryote dori (beide polsen vastpakken op de rug). Wanneer laat je als tori het toe dat de uke zijn aanval mag voortzetten en naar de rug van tori mag komen.

Wat een mooie ochtend met inspiratie waarop we, zeker tot aan de nieuwjaasstage, kunnen teren zo niet langer!

Igor en Lex sensei, heel erg bedankt voor de mooie lessen! Tot volgend jaar in Heiloo !!