Vanochtend om 10:00 was het verzamelen op de tatami. Vanuit alle dojo’s waren mensen naar de dojo in Delft gekomen. Vandaag gaf Evelien (4e dan) van Yawara, de eerste les. Thema van haar les was een gegronde houding van begin tot eind. Na een warming up gingen we eerst kijken naar onze eigen houding. Welk effect heeft het zakken in je centrum op de vrijheid van bewegen in je heupen en hara (centrum). Dit thema werd doorgetrokken door de hele beweging heen naar de eind houding. Een hele mooie les!

Na de koffie met koekjes was het tijd voor de 2e stage. Fred Veer (5e dan) van de ASD, gaf de 2e les. Zijn les ging over het zacht contact maken met je uke. Maak contact met uke (de aanvaller/trainingspartner) en neem zijn hara (centrum) over. Een van de technieken die Fred liet zien kwam uit het Daito Ruy Aiki-jujutsu. Dit is de budo die de grondlegger van de Aikido, Morihei Ueshiba, heeft beoefend voordat hij Aikido ontwikkelde. Wederom een zeer interessante les.

Evelien en Fred, bedankt voor een zeer mooie ochtend.