Met de versoepelingen van de coronaregels is er ook weer meer ruimte voor stages en sportevenementen. Vanochtend vroeg reizen we daarom allemaal af richting Delft voor de speciale Doushi stage. Dat levert een mooie volle mat op.

De eerste stage wordt verzorgd door Jan Liefering sensei (5e dan). Hij geeft extra aandacht aan morote dori en het geleiden van de uke. Na een korte pauze geeft Charles Kientz (6e dan) nog een mooie stage over diverse technieken op ryote en morote dori.

Na een koffie en thee pauze is het examentijd. Maar liefst 7 kandidaten gaan op voor hun zwarte band (shodan) en Ed gaat voor zijn 4e Dan!!

Omdat we niet allemaal hetzelfde zijn, zijn er ook verschillende vormen van examen. 5 shodan kandidaten doen het reguliere examen. Richard geeft een erg mooie demonstratie, David laat zien hoe mooi rolstoel-aikido kan zijn en Ed geeft een masterclass, aikido op hoog niveau in zijn demonstratie!

Rond 1 uur komt de examencommissie met goed nieuws, alle kandidaten zijn geslaagd! Wat een mooi nieuws om de stage mee af te sluiten!

Ukes erg bedankt en alle kandidaten gefeliciteerd!!!