Zaterdagochtend heeeeel vroeg. De wekker gaat en het is tijd om uit bed te komen en af te reizen naar Leiden. Hier worden vandaag de Aikido Nederland lerarenexamens afgenomen. Een grote aanwezigheid van Aikido Aikikai Doushi, onze bond, met maar liefst 4 kandidaten. Lara en Fabienne van Yawara en Man Yen en Tom van de ASD doen vandaag hun niveau 2 examen.

De examens waren al een keer uitgesteld door de Corona pandemie maar gelukkig konden ze deze keer doorgaan. Wel werd er natuurlijk rekening gehouden met de restricties van de overheid om de examens zo veilig mogelijk te houden. Zo mochten de ukes bijvoorbeeld niet van mat wisselen en waren leraren gevraagd pas te komen op hun examentijd.

Fabienne mocht het spits afbijten met een mooie les over de vier tai sabaki van Fuijta sensei als onderwerp. Tom volgde met een les over shomen uchi irimi nage, Lara verzorgde een les over rustige ademhaling in de techniek Shiho nage en Man Yen sloot af met een les over Tenchi nage. Het waren allemaal korte lessen van een half uur dus echt tijd om je in het zweet te werken was er niet maar wel erg leerzaam en leuk om mee te maken. Na hun les werden de kandidaten nog een half uurtje apart genomen voor een reflexie en andere vragen en kregen daarna direct de uitslag.

Aan het einde van de ochtend konden we heel blij zeggen dat we 4 nieuwe niveau 2 leraren hebben binnen onze bond! Alle vier van harte gefeliciteerd en we kijken erg uit naar jullie lessen op de tatami !!