Wat een hoop blije gezichten vandaag in Delft! Na maanden Zoom-Aikido, contactloze lessen en buitenlessen bij je eigen dojo was er nu eindelijk weer tijd en ruimte om met onze vrienden binnen de bond te trainen! Een echte Doushi stage!

In Amsterdam, Heiloo, Rhoon en Zwijndrecht waren de tassen gepakt en wapenset opgezocht. Iedereen was klaar voor een heerlijke dag Aikido.

Onze voorzitter Jan Willem trapt af. Een korte warming up en we kunnen beginnen. Een mooie les die start met de Tai-Sabaki en veel aandacht voor positie van lichaam en hara in de technieken daarna.

Fred geeft de les daarna. Zijn onderwerpvan de les is een variatie van Irimi Nage op de aanval Tsuki. Daarin specifieke aandacht voor de positie ten opzichte van uke en de controle bij het uitstappen van de lijn.

Dan een bijzonder moment. Fred en Oleg krijgen hun diploma’s uitgereikt. Oleg krijgt zijn tweede dan diploma en Fred zijn vijfde dan, een bijzondere prestatie! In een korte ceremonie worden de documenten aan beide heren overhandigd. Nogmaals gefeliciteerd!

Tijd voor de lunch en even bijpraten met de anderen. Daarna is er een keuze, Marcel Roet geeft een jo (stok) les buiten op het grasveld en binnen volgt er een examentraining gegeven door Rob Conradi. Ik heb de laatste bijgewoond en heb erg veel bijgeleerd over de puntjes op de i in voorbereiding op mijn examen. Ik heb echter ook gehoord dat de jo-training buiten erg interessant is geweest!

We sluiten af met een borrel en wat hapjes en gaan dan weer huiswaarts, net zo blij als we gekomen zijn. Misschien nog wel iets blijer …