Het is traditie in vele japanse martial arts dat de Kagami Biraki ieder jaar gevierd wordt. Het staat symbool voor de eerste training in het nieuwe jaar. Bij de Hombu Dojo in Tokyo is dit ieder jaar een groot feest. Honderden Aikidoka’s van over de hele wereld komen dan naar Tokyo om dit feest bij te wonen. Veel aikidoka’s zouden hier graag een keer bij willen zijn. Tijdens dit evenement worden ook de promoties (hogere dan-graden) en certificaten bekend gemaakt.

Zoals met zoveel evenementen dit jaar is het nu even anders. Hombu heeft besloten dit jaar de ceremonie iets anders aan te pakken. Deze gaat namelijk live worden uitgezonden op internet ofwel het evenement wordt gestreamd op youtube! Via de onderstaande link kan je meekijken naar de ceremonie in Tokyo. Het is wel een evenement voor de vroege vogels want het start op zondag 10 januari om 5:50!

https://www.youtube.com/watch?v=JK2oFguzWUc&feature=youtu.be

Vanuit de Hombu Dojo is wel duidelijk aangegeven dat deze stream voor persoonlijk gebruik is en deze niet mag worden opgenomen en verspreid.

Heel veel plezier met kijken en namens de AAD een goed, gezond en sportief 2021 !