De Corona besmetting lopen op en dus doen we de stages met nog meer voorzichtigheid. Met handgel langs de kant en alle ramen en deuren open starten we de les. We zijn erg blij dat de stages door kunnen gaan en we toch kunnen verder leren en trainen.

Vandaag gaf Fred sensei (4e dan) een mooie les zonder contact en met diverse wapens. Er werd stilgestaan bij de verbinding van wapen met de hara. Zowel met de Shoto (houten kort zwaard) als met de Bo werden diverse kata’s gedaan. Er was aandacht voor diverse aanvallen en de combinaties van die aanvallen. Een fijne les.

Na een korte pauze was het de beurt aan Lex sensei (5e dan aikikai). Er werd getraind met vaste partners en de bezetting van de mat was ruim zodat iedereen zich zo veilig mogelijk kon voelen. De les ging over de verschillende tai sabaki op ryote dori (2 handen aanvallen) gevolgd door kokyo nage. Er werd in deze les extra aandacht geschonken aan de details en plaatsing van de bewegingen en het goed accepteren van de aanval. Ook dit was een erg mooie les.

Na nog een korte drinkpauze ging Lex sensei door met technieken op ryote dori. Alle verschillende worpen werden behandeld. Ook hier aandacht voor details en enkele alternatieve uitvoeringen van onder andere irimi nage. Leuk en vooral ook leerzaam.

Helaas vloog de tijd voorbij en voor we het doorhadden waren we al weer aan het afgroeten.

Fred en Lex sensei, erg bedankt voor een mooie ochtend!