Wat een feest! Na een periode van online trainingen en zolderkamer oefeningen mogen we weer trainen! Vandaag de eerste stage na het corona-reces. Meteen weer een hele speciale les. We trainen buiten op het grasveld naast de dojo van Aikido Rhoon.

De eerste les was er de lastige keuze tussen een Jo les van Marcel Roet sensei of een gastles Katori Shinto Ryu van Thomas Huijgens van de dojo Chusin van dojocho Niek Remkes.

Persoonlijk heb ik de Katori Shinto les gevolgd van Thomas. Een erg leuke en leerzame les waarin enkele basis principes en bewegingen van deze oeroude japanse discipline werden geoefend.

Na een korte pauze volgde weer een lastige keuze. Een Aiki Ken les van Fred Veer of een Tai Chi les van Rob Conradi. Dit maal viel mijn keuze op de Tai Chi les van Rob, mede aangewakkerd door de online lessen van Man Yen.

Tai Chi, is een budo sport vol technische bewegingen en rijke achtergrond. Rob weet dit als geen ander uit te leggen. Wederom een interessante les.

Aansluitend had de organisatie een picknick gepland. Dus kleedje uitrollen en lekker bijpraten met alle mensen van onze andere dojo’s. Een erg geslaagde middag!

Bedankt Thomas, Marcel, Fred, Rob voor de lessen. Man Yen en Dion voor de organisatie en Jan Willem voor de gastvrijheid!