Vanochtend een mooie stage van Leo Keuvelaar sensei (6e dan). Leo sensei is de dojocho van de Bushido vereniging met meerdere dojo’s in en rond Rotterdam.

Leo en Charles hebben weliswaar dezelfde basis en zelfde leraren aan de start. Beide hebben zich daarna in de afgelopen 25 jaar in verschillende richtingen ontwikkeld. Dat is natuurlijk meteen wat deze les zo ongelofelijk speciaal en interessant maakt.

Leo sensei start de les met wat stretching en daarna gaan we aan de slag. Er wordt uitgebreid stilgestaan bij de toepasbaarheid van Aikido in het echte leven. Leo heeft de tenshin stijl van Steven Segal bestudeerd en realiseerde zich dat hij wilde zoeken naar hoe Aikido een martial art is. Reactietijd, directere aanvallen ander openingen dan gewend maar met aikido principes verdedigd.

Een super mooie les en een mooi voorbeeld hoe andere stijlen je eigen Aikido-inzichten kunnen verrijken! Iets waar onze bond zich hard voor maakt.

Leo sensei super bedankt!