Vandaag was de eerste Doushi Stage van het jaar. Deze keer was de zaal iets anders ingedeeld dan normaal. Het achterste deel was namelijk afgescheiden voor de leraren opleiding. Vier van onze leden zijn namelijk bezig met de lerarenopleiding van Aikido Nederland.

De stages op de normale mat werden verzorgd door Evelien en Charles sensei. Evelien (4e dan aikikai) trapte af met een mooie les over gelijkwaardigheid tussen aanvaller (Uke) en verdediger (Tori). Extra aandacht was er ook voor het zacht contact maken en in contact blijven tussen Tori en Uke bij Gyaku Hanmi (aanval op de pols).

Charles sensei (6e dan aikikai) gaf een les over de aanval aihanmi uchi met technieken als Sumi Otoshi, Shihonage en Kote Gaishi. Aandachtspunt was ,net als ook in de les van Evelien, geen kracht en meebewegen met de aanvaller.

Aan het einde van de stage was er nog een mooie verrassing. Onze sensei Jan Lieffering (ASD) was namelijk afgelopen week 75 geworden! Dat moet natuurlijk uitgebreid gevierd worden. Jan was totaal verrast, hij verwachte een certificaat uitreiking. In plaats daarvan werd er “lang zal ze leven gezongen”. Met taart en kadootjes van de verschillende dojo’s en leerlingen werd zijn verjaardag uitbundig gevierd. Een mooiere afsluiting van deze eerste stage in 2020 kun je je niet wensen.

Van harte proficiat sensei en nog vele jaren in goede gezondheid

…(bij ons op de mat)