55 aikidoka’s op de mat! Dat moet zeker een nieuw record zijn in Delft. Met goede reden natuurlijk want vandaag was er een Doushi stage en aansluitend waren de eerste Doushi examens.

We begonnen deze dag met een warming up en de eerste stage van Sandra (4e dan aikikai). Aandacht voor houding, ki en ademhalen. Mooi detail was de torifune (roei) beweging in een sumi o-thosi techniek.

Na een korte pauze kwam Jan Liefering (5e dan aikikai) de tatami op voor de 2e stage. Hij gaf een mooie les over bewegen van of met de uke (de aanvaller) in plaats van het gooien van de uke.

Nog een korte pauze om wat energie aan te vullen voor de examenkandidaten en hun ukes. Energiedrinks, mueslibars en sultana’s werden even snel naar binnen gewerkt. Daarna was het tijd voor het hoogtepunt van de dag, de examens.

De eerste ronde waren 1 shodan (zwarte band / 1e dan) en 4 nidan (2e dan) examens, gevolgd door nog 5 nidan en een sandan (3e dan) examen. Wow ! wat een spektakel om te zien. Uit de terugkoppeling van de examencommissie was ook duidelijk op te maken dat zij deze mening deelden.

De laatste examenkandidaat was er niet zomaar een, onze voorzitter Jan Willem ging voor zijn Yondan (4e dan) examen. Hij deed dit in de vorm van een demonstratie met 4 ukes. Super mooi uitgevoerde technieken met extra aandacht voor zijn huidige ontwikkelingspunten.

Na kort beraad kwam de examencommissie terug met een 100% slagingspercentage!

Ukes en organisatie, bedankt voor alle organisatie en energie.

Alle kandidaten, heel erg gefeliciteerd met jullie nieuw behaalde graden !