Vandaag de derde stage van de bond. Het was weer een succes met een volle mat! Van alle dojo’s waren er mensen naar Delft gekomen om de stage bij te wonen.

Jan Willem Sensei, van de dojo in Rhoon en Zwijndrecht, trapt af. Een mooie les over ma-ai, de afstand tussen tori en uke, en ma-su , het werken op een rechte lijn. Met gebruik van de aanval Shomen Uchi en de technieken Ikkyo, Nikkyo, Sankyo , laat Jan Willem zien wat wat hij bedoelt.

Daarna is het de beurt aan Lex van Teeffelen sensei, van de dojo in Amsterdam en Heiloo. Hij zet de ingezette les van Jan Willem voort en toont variaties op Shihon Nage en Irimi Nage op de aanval Shomen Uchi. Vooral de manier van accepteren van de aanval als Tori kleiner is, is een mooi aandachtspunt in zijn les.

Weer een gezellige zaterdagochtend met leuke en leerzame lessen!

Bedankt Jan Willem en Lex!